Skip to main content

Zitadvies aan huis – samen kijken naar de beste zitoplossing

Zitadvies aan huis

Verkeerd zitten kan tot allerlei lichamelijke klachten leiden.

Bij achterover hangen in een stoel of bank wordt de rug plaatselijk te veel belast. Dit komt doordat de natuurlijk S-vorm van de wervelkolom in die houding niet wordt ondersteund. Na een tijdje zitten kan dit leiden tot verschillende vervelende klachten, in mindere of meerdere mate.

U kunt daarbij denken aan rugklachten, spierpijn en last van de gewrichten, zenuw- of aderafknellingen, maar ook huid- en weefselirritatie, spijsverteringsproblemen en zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Daarnaast maakt deze houding het lastig om uit het zitmeubel op te staan.

Het is dus erg belangrijk om aandacht te schenken aan een gezonde zithouding.

Rugklachten

Heel veel mensen kampen met rugklachten. Ongeveer 80% van de volwassenen heeft er weleens last van en 20% zelfs regelmatig.

Het verhelpen van rugpijn is niet gemakkelijk. Soms kan een fysiotherapeut of manueel therapeut ervoor zorgen dat de klachten verminderen. Maar wist u dat we als ‘ruggebruiker’ zelf ook heel wat kunnen doen? Door in actie te komen, zijn bepaalde klachten te verminderen en zelfs te voorkomen.

Als u het gezond houden van uw rug belangrijk vindt, dan is het goed om eerst wat meer inzicht te krijgen in wat rugpijn  is en hoe het ontstaat.

Andere gevolgen van verkeerd zitten

Door onderuit te zakken in stoel of bank wordt de natuurlijke S-vorm van je wervelkolom niet optimaal ondersteund en daardoor wordt de rug langdurig plaatselijk te veel belast.

In eerste instantie geeft  deze manier van zitten uw spieren rust door de korte ontspanning, maar na een tijdje kan deze zithouding u behoorlijke klachten opleveren. Problemen die zich dan kunnen voordoen zijn: spierpijn of last van uw gewrichten, zenuw en/ofaderafknellingen, weefselirritatie, stoornissen in de ingewanden, ademhalingsmoeilijkheden, moeite met opstaan etc.

Het is dus heel belangrijk om aandacht te besteden aan een goede zithouding!

Zitadvies aan huis

Voor ons is het belangrijk om goed advies te geven over de juiste houding in de stoel. Dit doen wij doormiddel van zitadvies aan huis.  Kijk op: Overzicht stoelen

Thuismobiel is dealer van verschillende Nederlandse fabrikanten voor het leveren van sta op stoelen en relaxfauteuils (verschillende plaatsen levert het bedrijf sta op stoelen bij instellingen en particulieren, o.a. in Putten, Ermelo, Nijkerk, Barneveld, Stroe, Voorthuizen, Apeldoorn, Hoevelaken, Scherpenzeel, Harderwijk, Amersfoort, Baarn, Soest, Leusden, Hilversum, Zeist, Achterveld, Wekerom, Lunteren, Ede, Bennekom, Wageningen)

Wilt u snel een stoel geleverd? In de juiste maat en kleur. Neem dan contact op met ons, 06-39476531, Martijn Grift, adviseur en eigenaar van Thuismobiel.nl helpt u graag verder.

Of kom naar ons testcentrum in Putten

Advies en Testcentrum

Hoge Eng West 28
3882 TR Putten