Skip to main content

Thuismobiel.nl de specialist in gebruikte trapliften in Putten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Voorthuizen, Barneveld, Ede

Wij leveren 2de hands trapliften!

Goed nieuws! Vanaf vandaag zijn wij officieel distributeur geworden van de nummer 1 leverancier van gebruikte trapliften in Nederland. Trapliften worden door hen compleet gereviseerd, exact op maat gemaakt én professioneel geplaatst.

Een zo goed als nieuwe traplift dus, voor minder dan de helft van de prijs van een nieuwe! Bovendien krijgt u in combinatie met onderhoud maar liefst 5 jaar garantie. Een betaalbare traplift voor elke trap.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wij leveren gebruikte trapliften in de regio Midden Nederland Putten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Voorthuizen, Lunteren, Barneveld, Ede, Bennekom, Wageningen, Stroe, Wekerom, Scherpenzeel, Amersfoort, Laren, Soest, Baarn, Eemnes. 

Magazijn

Thuismobiel.nl de specialist in Zitten | Bewegen | Slapen

Dat ouderen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen is een feit. Maar wat is hier voor nodig, welke hulpmiddelen zijn er en welke kosten brengt dat met zich mee?

77 procent van de zelfstandig wonende senioren verwacht, dat zij zich tot aan hun overlijden voor het overgrote deel zelfstandig zullen kunnen handhaven, zo blijkt uit cijfers van de ANBO.

(Let op, het gaat hier om 77 procent van de ouderen die nog zelfstandig wonen, de 17 procent van de ouderen die al in een verzorgingstehuis wonen is hier niet in mee genomen.)

Welke woningaanpassingen en hulpmiddelen zijn er om langer thuis te kunnen blijven wonen?

Veel ouderen willen vanuit meerdere redenen in hun eigen woning blijven wonen. Een van de redenen is vanuit financieel oogpunt. De kosten van verhuizen naar een verpleeg- of verzorgingstehuis zijn immers behoorlijk. Maar ook thuis blijven wonen brengt kosten met zich mee. Wij hebben de belangrijkste en meest voorkomende aanpassingen om langer thuis te kunnen blijven wonen voor u op een rijtje gezet.

Tip1: Het ministerie van VWS heeft een hulpmiddelenwijzer ontwikkeld waarop u informatie vindt over tientallen handige hulpmiddelen.

Tip 2: Veel hulpmiddelen kunt u vergoedt krijgen vanuit de WMO. Lees hier alles over hulpmiddelen aanvragen via de WMO.

Badkameraanpassing

De badkamer is één van de plekken in huis waar de meeste ongelukken gebeuren. Bijna 10 procent van de ongelukken in huis worden veroorzaakt door gladheid of opstapjes in de badkamer. Simpele oplossingen als een antislipvloer, douchestoel en handgrepen maken de badkamer al een stuk veiliger.  Soms zijn echter ingrijpender oplossingen nodig. Zo zit er in veel oudere woningen nog een bad waar ook in gedoucht wordt. De hoge instap is voor veel ouderen niet meer te doen. Dit is vaak een reden om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, de hele badkamer verbouwen is immers een flinke investering. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook bedrijven die uw bad in één dag vervangen voor een praktische inloopdouche.

Lees hier nog enkele tips om de badkamer veiliger te maken.

Trap

De meeste woningen bestaan uit twee verdiepingen. Bij het ouder worden wordt de trap voor veel ouderen een obstakel. Soms wordt ervoor gekozen het bed in de kamer gezet of een douche en slaapkamer beneden te bouwen. Maar vaak is dit niet mogelijk. Daarbij kunnen de kosten hiervoor oplopen tot wel € 20.000,-. De meest voorkomende oplossing is het installeren van een traplift. Ongeacht of u een rechte trap heeft of een trap met bochten, er zijn trapliften mogelijk voor alle soorten trappen.  U kunt zelf de keuze maken een nieuwe of tweedehands traplift aan te schaffen.