Mobiliteit en Hulpmiddelen

Een scootmobiel of driewielfiets kopen of een ander hulpmiddel

Een scootmobiel, driewielfiets of rollator is een uitkomst voor mensen die minder mobiel zijn en bewegingsvrijheid willen.

Met een scootmobiel of driewielfiets kunt u de weg op en zelfs in winkels en supermarkten terecht.

Waar mag u rijden?

Met een scootmobiel mag u rijden op alle wegen met een toegestane maximum snelheid tot 80 kilometer per uur. Maar let op: Als de weg verboden is voor tractoren en bromfietsen, mag u met uw scootmobiel die weg niet op. Met een scootmobiel mag u ook op het fietspad, het voetpad, de stoep en in wandelgebieden en winkelpromenades. U mag uw scootmobiel op het voetpad parkeren. In winkels en supermarkten kunt u ook met uw scootmobiel terecht, net als in veel musea. Ook de tram, de metro en de trein kunt u meestal gewoon inrijden met uw scootmobiel. In de bus kan dat niet.

Hoe hard mag u rijden met de scootmobiel?

Op het voetpad mag u met een scootmobiel maximaal 6 kilometer per uur rijden. Op de rijbaan in de bebouwde kom mag u met een scootmobiel maximaal 30 kilometer per uur rijden. Maar dat haalt een scootmobiel niet. De maximaal haalbare snelheid ligt rond de 18 kilometer per uur.

Hoeveel personen kunnen in een scootmobiel?

Een scootmobiel is normaal gesproken bedoeld voor één persoon. Er zijn ook enkele scootmobielen voor twee personen.

Moet u wegenbelasting betalen?

Voor een scootmobiel betaalt u geen wegenbelasting.

Rijbewijs en verzekering

Voor het besturen van een scootmobiel heeft u geen rijbewijs nodig. U moet wel WA-verzekerd zijn. Het verzekeringsplaatje moet zichtbaar zijn achterop de scootmobiel. Een kentekenregistratie is niet nodig.

Een hulpmiddel, scootmobiel of driewielfiets kopen in de regio midden Nederland

Bent u op zoek naar een hulpmiddel, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bent u zelf minder mobiel, dan komen wij graag bij u aan huis in Putten, Ermelo, Harderwijk, Barneveld, Ede, Nijkerk, Voorthuizen, Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Blaricum, Bunschoten-Spakenburg, De Bilt, Eembrugge, Eemdijk, Eemnes, Hilversum, Hoogland, Huizen, Lage Vuursche, Laren (NH), Leusden, Naarden, Soest, Bilthoven, Soesterberg, Renswoude, Scherpenzeel, Amerongen, Veenendaal en Zeist en omgeving. Wilt u eerst advies over de verschillende hulpmiddelen? Bel adviseur Martijn Grift op 06-39476531 , maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00. Wij helpen u graag.

Vragen? Bel ons vandaag nog!

06 – 39476531